ETSA-løpet kom i år i gang igjen etter noen års pause, og det på selveste Vincennes i Paris. ETSA (European Trotting School Association) har fire medlemsland; Frankrike, Sverige, Finland og Norge, og det var tre representanter fra hvert av disse landene som deltok i studentløpet. Fra Norge og Norsk Hestesenter deltok Eirin Sørmo, Maiken Delin Morales og Mikkel Davidsen.

Det var selvsagt med en viss spenning trioen inntok Vincennes, men likefullt med en profesjonalitet og arbeidsmoral vi er svært stolte av.

Eirin fikk en litt "spennende oppvarming" på vei til start, og fikk stifte nærkontakt med underlaget rett etter hun kom inn på banen. - Treneren strammet sjekken for hardt, og hesten fikk litt panikk, forteller Eirin. Den tøffe trønderen lar seg som kjent ikke skremme så lett, og kom seg opp i sulkyen igjen etter det litt ublide møtet med bakken. Maiken fikk på sin side en punktering rett før start. - De kom raskt på plass og fikk skiftet hjulet, smiler hun.

Løpet gikk på den store banen og var 2100 meter langt. Våre tre kusker gjorde absolutt en god figur, og Mikkel ble best av våre med en fin femteplass. Maiken og Eirin tok henholdsvis en sjette og sjuende plass. Løpet ble vunnet av nordmannen Stian Stoum, som denne dagen representerte Wången og Sverige.

- Dette var en opplevelse for livet, stråler en godt fornøyd Mikkel Davidsen etter løpet. Maiken og Eirin tok de to siste premieplassene i løpet, og begge syns at det var et greit resultat.

For Eirin var det en ekstra spesiell dag. - Dette er det første løpet etter ulykken i fjor, men det er også mitt siste løp. Det ble en god opplevelse, men nå er hovedfokuset mitt å trene hester, smiler den dyktige travtrenerstudenten, som likegreit gjorde comback og avslutning på kuskekarrieren på samme dag, på intet mindre enn Vincennes i Paris.

I tillegg til løpet har studentene vært et par dager på Grosbois, hvor de har fått være med på stalltjeneste og trening av hester, samt fått se litt av hva området har å by på. Det er tre fornøyde travtrenerstudenter som nå vender hjemover med fine opplevelser i bagasjen! 

IMGP3945[1].JPGVåre tre flotte studenter på premieutdelingen. Fra venstre Maiken Delin Morales, Eirin Sørmo og Mikkel Davidsen.