Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyheter

Hester på beite

Norsk Hestesenter søker sommerhjelp og tilkallingsvikar stall

Er du et serviceinnstilt hestemenneske med stort hjerte for hesten? Da vil vi gjerne snakke med deg.

Vi søker både etter sommervikar i 100% stilling og tilkallingshjelp/deltids stallansatt som kan jobbe helger (mulighet for fast deltidsstilling med fast helgeturnus om ønskelig).

Ustu Knekten Sikkilsdalen 2022. Foto: Emilie Lundstein

Årets dølahingster som skal gå i fjellet er klare

Etter årets hingstekåring på Stav ble det valgt ut fire hingster som skal betjene fjellhamningene i Bekkelegret, Tronhus og i Sikkilsdalen. Det er fire gode hingster som er valgt ut, så vi oppfordrer hoppeeiere til å kjenne sin besøkelsestid. Link til påmelding til alle de fire hingstene ligger i saken. 

Bilde fra hingstekåringen på Stavsplassen i 2019. Grane Knekten og eier Stine Brunsberg.

Program for hingsteutstillingen på Stavsplassen 19-23. april

Neste uke er det hingstekåring for dølahest, nordlandshest/lyngshest og spesialraser på Stavsplassen på Tretten i Innlandet. Tilsammen 60 hingster (38 dølahest, 17 nordlandshest/lyngshest, 1 haflinger, 1 palomino og 3 pinto) er påmeldt i de ulike klassene. Her finner du programmet for arrangementet.

Fagansvarlig kjøring Simon Lande og koordinator for nasjonalt senter for dølahest Janne Irene Dalby ved Norsk Hestesenter er fornøyde med å ha fått støtte fra regjeringen

Vi har fått støtte fra regjeringen til prosjektet «Med hest og kjerre inn i fremtiden»

20 fagskoler fra hele landet fikk før påske totalt 51,1 millioner i støtte av regjeringen, via Direktoratet for høyere utdanning til å styrke kvaliteten i fagskolene. Norsk Hestesenter søkte i januar om midler til å investere i utstyr for å utvikle kurs og samlingsbasert fagskoleutdanning for kusker i brukshestkjøring.  Vi er svært takknemlige for tildeling på i 1.278.069 kr. 

Bedekking Sikkilsdalen 2022

Dølahopper søkes!

Har du en dølahoppe som ble bedekket i 2022 eller 2023, men som ikke ble drektig, eller som mistet foster i tidlig drektighet? Da ønsker NMBU Veterinærhøgskolen at du tar kontakt for å bli med i prosjektet FeNomen.

Tekno Jerken

Stiftelsen Hästforskning åpner to utlysninger

3. april kl 12:00 åpner Stiftelsen Hästforskning (SHF) to utlysninger av forskningsmidler – den årlige åpne utlysningen og en målrettet utlysning av forskning på kaldblodstravere.

Hest på beite

Hesteforsk: Spørreundersøkelse

Hvor stor er hestens verdiskapning i Norge? For å finne svaret trenger vi hjelp fra deg!  Prosjektet «Hesteforsk» har i dag åpnet lenker til spørreundersøkelser. Alle som driver med hest i Norge oppfordres til å delta.

Norsk Hestesenter
Starumsvegen 71
2850 Lena
Tlf.: 611 65 500
Org.nr.: 963 939 507