Det var et litt spesielt slipp i Sikkilsdalen i dag. Hesteslippet er normalt et folkerikt arrangement, men på årets slipp kunne vi kun ha 200 personer til stede - som følge av koronasituasjonen. Det ble likevel et fint slipp, med strålende sommervær og over 40 hester fordelt på de tre hamningene.

I Bristol ble Spjotums Lunar (under) sluppet sammen med 13 hopper, flere med føll ved fot. Hingsten viste litt fakter før han ble sluppet, men roet seg raskt ned når han fikk hilst på damene i følget sitt. På tampen av slippet fikk treåringen også vist fram at han hadde skjønt oppgaven, og bedekket sin første hoppe.

IMGP4834.JPG

I Prinsehamna var det 17 hopper som ventet på sin sommerflørt. Tekno Jerken (under) viste kjapt at han hadde gjeteregenskapene i orden, og fikk også full klaff med en av hoppene sine etter kort tid.

IMGP5053.JPG

Selland Even (under) var stødigheten selv da han tok runden rundt sine 8 hopper i Åkrehamna, og hadde det ikke så travelt med å markere seg - men han etterlot ingen tvil om at han vet hva han skal gjøre i sommer.

Eier og oppdretter av hingsten, Tjerand Selland fra Vikedal, syns det er stor stas å få slippe Sellands Even i den vakre fjelldalen. – Å slippe hingsten sin i Sikkilsdalen er det største du kan gjøre som hingsteeier, smiler den trivelige rogalendingen. - Nå må vi bare krysse fingrene for at det blir mange fine avkom neste år!

IMGP5174.JPG

Flere bilder og videoer finner du på vår Facebook-side.