Eventyret startet for fire år siden, da den fine dølahoppa Vae Bruna (oppdrettet av Anders Vae, eier er Gunnar Vaet) ble sluppet i Prinsehamna i Sikkilsdalen. Her gikk hun i følget til Vivelstad Svarten, og sommerromansen resulterte i et flott hingsteføll året etter.

Ikke nok med at den yngste av årets hingster ble unnfanget i Sikkilsdalen, men han kom tilbake til vakre Sikkilsdalen som føll i 2017. Denne sommeren hadde nemlig Vae Bruna en «date» med Tresa Vårvind i Åkrehamna.

Da er det ekstra gøy at vi denne sommeren kan ønske Spjotums Lunar velkommen tilbake til sin barndoms dal, som en av årets fjellhingster – en Sikkilsdalshingst på alle måter! Spjotums Lunar kan i sommer også krysse av for alle de tre hamningene; unnfanget i Prinsehamna, tilbrakt sin første sommer i Åkrehamna og som treåring får han nå gå i Bristol.

Spjotums Lunar har faktisk enda en kobling til Sikkilsdalen. Jens Tangen, hestegjeter i Sikkilsdalen i en årrekke, er nemlig medeier i hingsten - sammen med Herman Åge Lindeberg. Gjeterne er ikke involvert i hingstevalget, og man må vel kunne si at Jens ble både litt overrasket og glad når han fikk beskjed om at hingsten hans var ønsket i Sikkilsdalen.

Spjotums Lunar står oppstallet hos Herman på Maura, og Herman forteller at dette er en veldig snill og grei hingst. Han har hatt en god del hest opp igjennom årene og beskriver Lunar som en av de desidert enkleste og snilleste han har hatt.

Camilla Ulsrud fra NHS var på besøk hos Spjotums Lunar for noen dager siden, og hingsten sto for anledningen inne i boksen sin og ventet på besøk. - Førsteinntrykket var noen veldig kloke, snille øyne som tittet frem bak luggen på den ganske store hingsten. Han hadde ikke noe hastverk med å komme ut, og takket gladelig ja til beundrende blikk og litt ekstra oppmerksomhet. Med øynene lukket og hodet i armene mine var det ikke så mye annet som betydde noe akkurat da, smiler Camilla.

Spjotums Lunar skal på nåværende tidspunkt ha i alle fall ei hoppe i vårstasjon hjemme på Maura. Da vil han få prøve seg litt, og få en liten forsmak på hva som er forventet av han i sommer.

Vil du bedekke hoppa di med Spjotums Lunar? Se her for mer informasjon om bedekking i vårstasjon og slipp i fjellet.

SL5.jpgSpjotums Lunar i luftegården hjemme på Maura.